Hopp til innhold

Fra fødselspermisjon til pensjonsgoder – i dette byggefirmaet på Haugalandet blir tømrerne tatt skikkelig vare på

TRIVES: Jonas Eikesdal (innrammet) har jobbet i Berge Sag Fagbygg siden han begynte som lærling for 13 år siden. Alfred Thu flyttet nylig fra Hellvik til Haugalandet og fikk jobb i Berge Sag Fagbygg

HAUGESUND: Jonas Eikesdal (31) og Alfred Thu (55) har sitt daglige virke i Berge Sag Fagbygg. De erfarne tømrerne med henholdsvis 13 og 38 års erfaring i bransjen vet godt hva som må ligge til grunn for gode arbeidsvilkår og trivsel, slik at de ansatte kan fokusere på jobben sin. – Er det et problem er vi trygge på at det vil bli løst, sier Jonas.

Produsert av: Jan-Ove Torsvik

Da Alfred for to år siden skulle flytte fra Hellvik til Haugalandet, måtte han også finne seg ny jobb. 

Med solid erfaring og fagkompetanse fikk han jobb i tradisjonsrike Berge Sag og her håper han å fortsette til han en dag skal gå av med pensjon.

ERFAREN: Alfred Thu har over 38 års erfaring som tømrer. De to siste årene har Berge Sag Fagbygg fått nyte godt av hans kompetanse etter han flyttet fra Hellvik på Jæren til Haugalandet. Her sammen med lærling Daniel Opheim.

Solid bedrift med gode ordninger i ryggen

– Det var egentlig et enkelt valg, sier Alfred entusiastisk. Sammen med lærlingen Daniel Opheim er de godt i gang med et stort tilbygg på en enebolig like utenfor sentrum. 

– Etter at vi flyttet opp hit, var det helt naturlig for meg å søke meg inn i Berge Sag-konsernet og Berge Sag Fagbygg. De har et godt faglig rykte på seg i markedet og med gode betingelser og ansattgoder var det egentlig et enkelt valg

Alfred Thu, tømrer, Berge Sag Fagbygg

Jonas på sin side startet som lærling i Berge Sag Fagbygg da han var 18 år. I dag er det han som er fagansvarlig for lærlingene i bedriften. 

Ikke bare opptatt av lønn

Som fagansvarlig er han ikke bare opptatt av å formidle fag, men også å informere de unge, lovende tømrerne om viktigheten av å velge en solid arbeidsplass med skikkelige ordninger.

LES OGSÅ: Denne tømreren har 38 års erfaring: Her er hans 3 beste tips til fremadstormende lærlinger.

– Når du er ung er det lett å bare fokusere på lønnen. I Berge Sag Fagbygg har vi blant annet en bonusordning for kalkulerte prosjekter. Det er klart den er god å ha og det øker motivasjonen for å produsere, men noen kroner opp eller ned i lønn er ikke alt, sier tømreren og fortsetter: 

– I tillegg til lønn tenker jeg det er viktig å jobbe i et solid selskap med god ordrereserve slik at du har en trygg jobb å gå til og unngår å bli permittert i nedgangstider. En annen ting er å jobbe i en bedrift som har gode ordninger for de ansatte. 

BEVISST: Jonas er tydelig på viktigheten av en solid arbeidsgiver og gode ansatt ordninger.

I Berge Sag Fagbygg opplever jeg at vi har begge deler.

Vi får blant annet kjøregodtgjørelse, reiseforsikring, gruppelivsforsikring og uførepensjon. Og om vi skal til tannlege, lege eller fysioterapeut får vi velferdspermisjon og to ukers betalt permisjon ved fødsel, legger han til. 

De siste fikk 31-åringen fra Haugesund nyte godt av da han selv ble tvillingpappa.

I tillegg til ordningene Jonas trekker frem, er Alfred snar med å legge til AFP-ordningen som gir noe ekstra når pensjonisttilværelsen står for tur.

LES OGSÅ: Bjørn (29) og Sigbjørn (40) startet som lærlinger – nå er de byggeledere med ansvar for 25 prosjekter på Haugalandet.

– Den trygge AFP-ordningen er spesielt attraktivt for meg som “godt voksen” arbeidstaker. Det er godt å vite at du har en arbeidsgiver som legger til rette for de ansatte og som oppriktig ønsker at vi skal ha det bra, ikke kun maksimere profitt. Så klart må vi tjene penger, men jeg opplever at selskapet gjør mye for oss, forteller Alfred om hva han setter pris på med Berge Sag Fagbygg. 

Miljø, trivsel og samarbeid

I tillegg til skikkelige ordninger, er miljø og høy trivsel viktige byggesteiner for en god arbeidsplass. Den erfarne 55-åringen vet å sette pris på et støttende arbeidsmiljø. 

– En tredjedel av livet blir jo i praksis brukt på jobb. Da er det åpenbart at du må gjøre noe du synes er kjekt sammen med folk du liker, sier Alfred.

LES OGSÅ: Marius (19), Daniel (19) og Torbjørn (19) fikk alle lærlingplass i bedriften de ønsket.

– Jeg har skrytt mye av Berge Sag til både familie og bekjente. For det er virkelig en fantastisk plass å jobbe. Fra ledelse til byggeledere og tømrerne jeg jobber med.

Noe av grunnen til det gode miljøet kan skyldes tett og god oppfølging.

Jonas skryter mye av både det og problemløsningen i Berge Sag Fagbygg.

GOD DIALOG: Fra daglig leder Aase V. Berge, byggelederne Sigbjørn Børretzen og Bjørn Heggen, til tømrerne Alfred, Jonas og lærlingene er kommunikasjonen tett og god.

– Det er egentlig en veldig flat struktur her. Ledelsen ringer ofte og spør hvordan prosjektene går og byggelederne snakker til deg som likeverdige, ikke en ovenfra og ned holdning. Oppfølgingen er god, vi samarbeider godt og vi er flinke til å løse problemer. Det er jo ikke det at vi ikke har utfordringer, men skjer det noe er jeg trygg på at det blir løst, avslutter den blide tvilling-pappaen med et smil.

Ønsker du å utvikle deg i Berge Sag Fagbygg? Vi er vi alltid på jakt etter flinke tømrere, lærlinger og deg som har mål om å bli byggeleder. Se våre ledige stillinger eller ta kontakt med daglig leder Aase V. Berge på aasevb@bergesag.no / 98229355 for en prat. 

Utforsk boligene våre

Finn det perfekte nye hjemmet

Bestill vår boligkatalog

Utforsk våre flotte hustyper – bygg selv eller la oss gjøre det.

    Har du allerede tomt?

    Ja, jeg har tomtNei, jeg har ikke tomt

    Jeg har lest og godtar samtykkeerklæringen*

    Samtykkeerklæring