Hopp til innhold

Familien Frafjord lever hyttedrømmen i Sirdal: – Ville ikke gjort noe annerledes

Produsert av: Jan-Ove Torsvik.

Martha (38) og Espen Frafjord (38) drømte om et avbrekk fra en travel hverdag i Sandnes. Nå nyter de hyttelivet sommer som vinter, sammen med barna i Sirdal.

Se video fra hytten under og alle bildene nederst i reportasjen.

At dagene kan bli hektiske, kan vi alle kjenne oss igjen i. Spesielt for barnefamilier med jobb, skole og fritidsaktiviteter i fleng, kan hverdagene gå i ett. 

Da er det ekstra godt å kunne sette seg i bilen i retning hytta og få et “stuebytte”. 

1,5 time senere er asfalt og by i Sandnes byttet ut med høyfjellsnatur og frihet i vakre Sirdal for Espen, Martha, Magnus (11), Hermine (9) og Emilia (7).

VIDEO: Bli med inn til Martha og Espen i Sirdal. Hyttemodellen heter Frøy fra Berge Sag.

Hva var bakgrunn for at dere ville bygge hytte?

– Drømmen om hytte har vi hatt en stund, sier Martha som til daglig jobber som fagkonsulent i Sandnes Kommune.

– Jeg har vokst opp med hytte på fjellet og har alltid likt å være her. 

Området Sinnes i Sirdal som familien har bygget hytte i, har nok av muligheter sommer som vinter, med både langrennsløyper og alpinsenter i umiddelbar nærhet. 

– Personlig er jeg spesielt glad i fjellet om vinteren, men det er nydelig her om sommeren også. Vi har mange fine turmuligheter rett utenfor døra, og i tillegg er vi så heldige å ha familie og venner som har tilgang på hytte i nærheten. Det gjør at vi får i både pose og sekk; Fred og ro, aktiviteter og lange turer, samt sosialt samvær med venner og familie, forteller hun.

En moderne hytte med store vindusflater

Koronapandemien og reiserestriksjoner har endret nordmenns reise- og ferievaner de siste årene og aldri før har det blitt solgt eller igangsatt like mange nye hytter. 

I 2021 ble det solgt 7.205 nye fritidsboliger, 17 prosent flere enn året før, og en av dem er da altså blitt familien Frafjord sin nye Frøy hytte fra Berge Sag.

LYST PÅ MER BOLIGINSPIRASJON? Husk å lese resten av boligreportasjene våre.

Espen, som til daglig jobber som Controller i Equinor på Kårstø, har vært primus motor i familien for hytteprosessen. 

Mange timer på Instagram og Google har det blitt, men det ga inspirasjon og klare tanker om ønsker og behov, som igjen har blitt til drømmehytta.

– Vi ønsket oss en praktisk og arealeffektiv hytte, moderne form og fasade og med god plass til fem. Vi likte veldig godt uttrykket på hyttene til Berge Sag og da vi fant denne Frøy-hytta var valget enkelt. 

Espen Frafjord

Hytten er 100 m2, med fire soverom, bad + wc, stor bod, praktisk hems og en åpen stue/kjøkkenløsning. I hoved oppholdsrommet er det luftig og høyt under taket og de store vindusarealene gir mye naturlig lysinnslipp.

Om Frøy

Frøy hytta har et unikt særpreg og mange flotte detaljer. 

Fasaden har flere store vindusflater som gir rikelig med naturlig lysinnslipp og tilpassede vinduer etter romløsninger ellers.

Et langt overbygd parti gir god ly for været, samt lager flere soner ute i solveggen. Her får du en moderne og innholdsrik hytte, bygget på gamle byggeskikker med saltak og tradisjonell form, men samtidig et sprekt og moderne uttrykk. 

Innholdsmessig har hytta det de fleste trenger på hovedplan, med 3 soverom, romslig gang, god bodplass, bad og ekstra gjeste wc.

Kjøkken og stue har ekstra takhøyde som gir et luftig og godt oppholdsrom. Dette rommet er så absolutt designet for sosialt samvær, hvor en fra kjøkkenet har full oversikt ut i oppholdsrommet mot sitte og spiseplasser.

I tillegg har Frøy en romslig hems med et soverom og oppholdsrom/loftstue som gir ekstra plass til gjester, barna eller ungdommen.

Bygde samme hytte som arkitekten

Det er mange valg å ta når man er i en byggeprosess, både utvendig og innvendig, med alt fra plassering og løsninger til materialvalg. En trenger ikke alltid finne opp alt kruttet selv, av og til må du bare finne rett person å kopiere. 

– Vi var så heldige å falle for den hytten som en arkitekt i Berge Sag hadde bygget til seg selv. Det gjorde oss spesielt trygge på valget og løsningene da en som jobber med dette til daglig valgte å bygge nettopp denne hytten, forteller han.

Praktisk og genial hems

Barna synes også det er topp å bruke tid på hytta. De er alle glade i aktivitet og koser seg maks både ute og inne. 

Hos familien Frafjord er det også god plass til å ha både store og små venner på besøk. Da kommer “loftstuen” på hemsen godt med. 

– Hemsen er helt genial, forteller Martha tydelig begeistret. Her får barna ha sin egen sone hvor de kan leke og spille sammen. Det som er spesielt fint med hemsen er den heldekkende glassveggen ut mot stuen nede. Det gjør at det blir lyst og trivelig der oppe, uten å slippe lyden ned.

Vi er også utrolig fornøyd med overbyggene på hytten, skyter Espen inn. Ikke bare er det praktisk og greit da vi kan nyte terrassen ute i ly for vær og vind, men det gir også et utrolig stilig uttrykk på hytta.

Hvordan opplevde dere selve byggeprosessen?

Vi er veldig fornøyd med hele byggeprosessen, og vi har hatt en god tone med både selger og byggeleder hele veien. Vi har blitt utrolig glad i hytten allerede og ser for oss mange gode år her fremover. 

– Vi er relativt ferske hytteeiere, men foreløpig har vi ingenting vi tenker vi ville gjort annerledes. Vi er godt fornøyd med hvordan hytta endte opp med å bli, slår Martha og Espen fast.

Martha og Espens tips til deg som vurdere å bygge hytte

 • Bruk god tid på planleggingen og samle gode bilder som illustrerer hva du liker.
 • Se for deg dine behov tidlig i prosessen og invester i det som gir deg ekstra verdi.
 • Ta hensyn til hvordan hytta passer inn i terrenget. Spesielt sol og vindforhold.
 • Tenk langsiktig. Hva er viktig i dag og hva kommer til å være viktig om noen år?
 • Bygg gjerne et overbygg, slik at uteområdet kan brukes året rundt og er skjermet fra vær og vind

Og med det vil vi bare få si tusen takk til Martha og Espen for at vi ble valgt til dette prosjektet. Gratulerer med en nydelig fin hytte og så håper vi dere får nyte den virkelig til det fulle 😃🏡🔨

Har du et hytteprosjekt på gang eller er nysgjerrig på hvordan det er å bygge med oss? Kontakt Ronny Gundersen på 982 29 386 eller ronnyg@bergesag.no for befaring, tips eller pris på ditt hytteprosjekt 🤩

Se alle bildene fra hytten under.

Utforsk våre hytter

Finn det perfekte andre hjem

Bestill vår boligkatalog

Utforsk våre flotte hustyper – bygg selv eller la oss gjøre det.

  Har du allerede tomt?

  Ja, jeg har tomtNei, jeg har ikke tomt

  Jeg har lest og godtar samtykkeerklæringen*

  Samtykkeerklæring