Tryggeste vei til boligdrømmen
Med Berge Sag kan du velge deg akkurat den boligen du drømmer om. De tar seg av resten – og kan også hjelpe med tomt.
Berge Sag har veldig stort utvalg i boligmodeller i katalogen, store som små, moderne som klassiske. Boligselger Ellef Kvalvågnes sier at katalogen er et godt verktøy til inspirasjon for kunden, der alle boliger kan tilpasses kundens tomt og ønsker. Vi har allerede tegnet om og tilpasset flere av boligtypene, så derfor kan vi i mange tilfeller allerede ha drømmehuset til kunden i vårt arkiv.
– Det er sjelden vi bygger hus akkurat slik de fremstår i katalogen. Hvordan sluttresultatet blir, handler om hvilken tomt huset skal stå på, og ikke minst hvilke ønsker og behov du har. Finn noe du liker, vis oss tomten du skal bygge på, og fortell oss hva du drømmer om, så tilpasser vi boligen slik at du får den aller beste løsningen, forteller han.
Felles befaring på tomten og møte med arkitekt legger et godt grunnlag for nye skisser.
– Det er kjekt å se reaksjonen til kunden når vi presenterer tegninger som virkelig treffer. Det handler som regel om å stille de riktige spørsmålene, slik at vi får det best tenkelige resultatet.
Noen gode råd når du skal bygge bolig:
- Ha budsjettet på plass tidlig! Ta en prat med banken og finn ut hvilke muligheter du har. Det er viktig at det vi tegner og tilbyr kunden er realistisk i forhold til budsjett.
- Tenk godt gjennom hva som er viktig for deg når det gjelder innhold og planløsning i boligen din, både nå, men også litt lenger frem i tid.
- Få oversikt over reguleringsbestemmelsene for tomten. Dette er det første vi ser på sammen med kunden i vårt møte og befaring på tomt. Det er ofte bortkastet tid å planlegge for en bolig som i for stor grad bryter med disse bestemmelsene.
- Start planleggingen av boligen tidlig. Det er mange valg som må tas, og det tar ofte litt tid å på plass alle tegninger og detaljer før en setter i gang søknadsprosessen.
Berge Sag tar seg av alt!
Det er flere fordeler med å velge Berge Sag som byggherre for din drømmebolig.
– Vi tar oss av alt det praktiske, fra byggesøknader og dialog med kommunen til byggeledelse gjennom hele prosessen fra A til Å. Vi har også det meste under eget tak, fra tegning til produksjon og sag, og er derfor i liten grad avhengige av andre, sier Kvalvågnes.
I tillegg til at et stort firma med mange håndverkere har god kapasitet, er kanskje det viktigste du kan gjøre når du skal bygge bolig, å velge en aktør du vet fortsatt er der når bygget står ferdig.
– Mange har dessverre brent seg på det, men med Berge Sag får du en solid samarbeidspartner med 140 års erfaring. Vi er godt rustet til å takle også tøffe tider, og du kan være trygg på at vi ikke forsvinner. Vi vil alltid være her, understreker Kvalvågnes.
Han anbefaler en kikk gjennom boligkatalogen på bergesag.no, men er veldig glad i besøk.
– Kom gjerne innom oss i Ølensvåg eller på Raglamyr, for en prat og en runde i utstillingene våre. Her får du se og ta på mange av de ulike materialvalgene du kan velge mellom, sier han.
Ledige tomter
Og om du finner drømmehuset i katalogen, men mangler tomt, kan Berge Sag hjelpe deg med det også.
– Vi har flere tomter selv i Grinde og Ølensvåg, og med god kontakt med tomteselskapene i kommunene, har vi også god oversikt over hva som er tilgjengelig på Haugalandet. Vi er godt i gang med oppføring av boliger på Sveioåsen med panoramautsikt over Vigdarvatnet. Her er også flere utsiktstomter tilgjengelig, sier Kvalvågnes.
Ta kontakt med Ellef Kvalvågnes for en uforpliktende boligprat på ellefk@bergesag.no / 982 29 354
Andre saker
Fem tips for å spare varme – og penger
Når strømmen er dyr, gjelder det å få mest mulig ut av den varmen du har hjemme eller på hytta. Vegard Berge i Berge Sag har fem gode råd til hvordan du kan spare energi og penger. 1. Etterisoler veggene Tidligere har det ikke vært lønnsomt å etterisolere veggene med mindre du likevel skal skifte kledning. Med dagens skyhøye strømpriser, vil det imidlertid kunne være penger å spare. – I hus fra 80-tallet og eldre er det ofte ikke mer enn 10 cm isolasjon i veggene, mot dagens standard på 20- 25cm. Vi anbefaler å rive kledningen, og deretter påfore ytterveggene med...
Fire grunner til at du IKKE må skru av strømmen på hytta i vinter!
Frosne vannrør er langt fra eneste utfordring med nedkjølte hytter. Du kan nemlig forårsake store skader også på andre områder, om du velger å skru av strømmen for å spare penger. – Vi hører nå at mange rørleggere blir kontaktet av folk som vil sjekke hvordan de kan tømme rørene for vann, sånn at de etterpå kan «fryse ned» hytta. Gjør man det, kan det imidlertid gå fryktelig galt, advarer Øyvind Bråtun, salgs og markedsutvikler for hytter hos Berge Sag, en av landets ledende bolig- og hytteleverandører. I de fleste hytter er det lagt til grunn en minimumstemperatur p...