Hopp til innhold

Fra gammelt til nytt: – Huset på Gismarvik er ikke til å kjenne igjen

Nye, store vinduer, moderne materialvalg og farger; det skal ikke så veldig mye til før et gammelt hus ser helt nytt ut. Slik som dette på Gismarvik. 

Det er ikke alltid like enkelt å finne drømmetomta. Ofte vet en hvor en vil bo, men området er allerede utbygd, eller det er ikke skilt ut noen tomter som frister. Da faller en gjerne ned på å kjøpe et eldre hus som en kan fornye. 

Tenk nytt 

Berge Sag tar stadig på seg oppdrag der de fornyer eldre hus og hytter. Og skal en først til verks, så er det ikke dumt å tenke nytt og kreativt. 

– Om en uansett skal skifte vinduer og kledning, så kan en gjerne velge noe helt annet enn det som var. Større vinduer, moderne materialvalg… med enkle grep kan boligen se ny og annerledes ut, sier Berge Sags Ellef Kvalvågnes, som trekker frem en bolig på Gismarvik som godt eksempel på vellykka boligfornyelse. Ser en bilder av huset før og etter så er det knapt til å kjenne igjen.   

– Kunden ønsket å både fornye og utvide boligen før de flyttet inn. Vi satt oss ned sammen og hadde noen runder rundt tegnebordet, før vi kom frem til et resultat som kunden var fornøyd med, forteller Kvalvågnes. 

Familien på Gismarvik valgte selv å ordne med byggesøknad hos kommunen, men for de som ønsker hjelp og råd i denne prosessen, bistår Berge Sag gjerne.

Gjennomtenkt 

Eldre hus inneholder gjerne mange små rom. Med standardvinduer blir det fort litt mørkt og «trangt». Familien på Gismarvik ønsket seg mer luft og lys. De gikk for en åpen og luftig stue, ved å gå for mønet himling.

– Stue og kjøkken er kledd med panel på både veggene og i himlingen. Dette gir et stilrent uttrykk og er veldig fint å se på. Fargen som er benyttet på panelet heter «setergrå», forteller Kvalvågnes. 

Også på utsiden ser huset på Gismarvik helt nytt ut, med tidsriktige materialer, farger og detaljer. 

– Utvendig er huset kledt med NORD-kledning fra Bergene Holm, det samme er det utvendige listverket. Denne kledningen krever lite vedlikehold, og gråner over tid, forklarer Kvalvågnes. 

For å slippe å måtte male dem med jevne mellomrom, valgte kunden vedlikeholdsenkle vinduer levert med aluminiumsbekledning. På fasaden mot vest og sør har vinduene også soldempede glass.

– Taket er tekket med «Turmalin-teglstein» med lang holdbarhet. Det fremstår veldig elegant og vakkert, kommenterer Kvalvågnes. 

Totalbildet 

Det kan være tomta som lokker, behov for oppgradering til moderne standard, behov for større plass, eller rett og slett bare ønske om å fornye huset eller deler av huset… Det finnes mange gode grunner til å gå i gang med rehabilitering eller ombygging. Og det skal altså ikke alltid så veldig mye til før en sitter igjen med noe helt «nytt» og annerledes.  

– Ser en på huset på Gismarvik så har det beholdt mye av sin opprinnelige karakter, men med et mye mer moderne og tidsriktig preg, sier Kvalvågnes.

Om en har bestemt seg for å gi en eldre bolig nytt liv, så kan det være lurt å rådføre seg med Berge Sag før en går i gang med noe som helst. De har egne arkitekter som kan hjelpe deg, og ikke minst bistår de deg med å få oversikt over det økonomiske bildet. Ofte kan det bli dyrere å fikse gammelt enn å bygge nytt. Berge Sag hjelper deg med å sette et realistisk regnestykke, slik at du kan ta det mest fornuftige valget. Uansett hjelper de deg, med egne dyktige fagfolk og samarbeidspartnere – gjennom hele prosessen. Helt fra idé til ferdigstilling. 

Bestill vår boligkatalog

Utforsk våre flotte hustyper – bygg selv eller la oss gjøre det.

    Har du allerede tomt?

    Ja, jeg har tomtNei, jeg har ikke tomt

    Jeg har lest og godtar samtykkeerklæringen*

    Samtykkeerklæring