Hopp til innhold

Spanderer interiørdesign-konsultasjon: Når du kjøper ny hytte hos Berge Sag – får du Ann Helen med på kjøpet

Berge Sag har samarbeidet med Moderne Stil i sju år. Nå får nye kunder gratis konsultasjon med interiørdesigner Ann Helen Kvalevaag med på kjøpet når de handler hytte hos Berge Sag. – Jeg gleder meg, sier interiørdesigneren.

For sju år siden gikk Ann Helen Kvalevaag ut av Norsk Interiørskole med toppkarakterer. Samme år startet hun eget firma. I dag har Moderne Stil en lang kundeliste, og på den står Berge Sag.

– Jeg har jobbet med dem helt siden jeg startet, og samarbeidet har alltid vært veldig bra, sier Ann Helen.

Interiørdesigneren står for stylingen av visningsboligene til Berge Sag. Hun har også utviklet to konsept for dem, som går på material- og fargevalg på hytter.

– I tillegg tilbyr vi nå våre kunder to timers konsultasjon med Moderne Stil, som en del av pakken når en kjøper hytte av oss, forteller salgs- og markedsutvikler for hytter i Berge Sag, Øyvind Bråtun.

Foto: Karina Lange

Viktig kjennskap

Kjøper en hytte hos Berge Sag så får altså nå også kompetansen til Ann Helen Kvalevaag i Moderne Stil med på kjøpet. Og Ann Helen selv, storkoser seg i møtet med kunder.

– Det er den biten jeg liker best. Å bli kjent med dem som skal tilbringe tiden sin i huset eller hytta, sier hun, og forteller om prosessen.

– Mange er nok redde for at de skal ende opp med noe som er etter min stil og smak. Men tvert imot så skal det speile dem som personer. Jeg liker å komme hjem til folk for å prate. Et hjem forteller mye om oss mennesker. For eksempel kan bøkene en har i bokhylla avsløre en hel del. Jeg stiller mange åpne spørsmål, finner ut hvem de er, hvilke behov og ønsker de har. Deretter lager jeg et moodboard, der jeg har tatt hensyn til både menneskene og objektet – altså forutsetningene til boligen eller hytta.

Mange muligheter

Ann Helen foreslår også materialer og tar med seg prøver som kundene kan se og kjenne på. I showrommet Moderne Stil disponerer i Haugesund, kan en komme for å prøve ut møbler, oppleve materialer og få et bedre inntrykk – om en ønsker det.

– Tepper, gardiner, kjøkkenfronter, benkeplater, blande-batteri…det er mange elementer som skal harmonere. Det hjelper å se dem sammen, og viktig å finne en rød tråd, sier Kvalevaag.

Kundene får også mulighet til å oppleve forslagene til Ann Helen i 3D.

– Vi tegner i hundre prosent målestokk. Mange menn synes det er kjekt å få ta på seg VR-briller og «ta en tur rundt i egen ferdigstyla hytte», smiler interiørdesigneren.

Liker en det en ser og eksperten anbefaler så kan alt bestilles rett på hytta, og ferdigstilles av Moderne Stil. Selv kan en slappe av, og bli møtt av en ferdig innredet og stylet hytte når alt er på plass.

Less is more

Hyttene til Berge Sag gir mange muligheter for personlig stil og uttrykk. Ofte ser en for seg hvordan det vil være å tilbringe tid der, hvor godt det vil være å kunne synke ned i en god sofa eller stol etter en lang dag ute. Med fyr i peisen, ei bok og noe godt i glasset. Men hva som skal til for å få til denne atmosfæren, kan være vanskelig å finne utav.

– Dessverre er det mange som tar med seg ting og møbler de ikke vil ha hjemme, til hytta. Så ender en opp med et sammensurium av stiler og uttrykk, og et rotete og lite avslappende miljø. Det vil en unngå. En drar jo helst på hytta for å slappe av og hente energi. Da må omgivelsene også legge til rette for nettopp det, påpeker Ann Helen Kvalevaag.

Hun anbefaler gode, ekte materialer.

– «Less is more», også når det kommer til hytta. Og det er ikke snakk å ha det sterilt og minimalistisk, men å faktisk innrede hytta etter smak og behov – og funksjon, sier hun og fortsetter;

– Og gå heller for kvalitet. En tenker gjerne at det koster en del å både bruke interiørdesigner og investere i kvalitetsmøbler. Men bomkjøp kan bli dyrere.

Foto: Karina Lange

Ulike hensyn

Det er mange ting en lekmann ikke kan for mye om, som interiørdesignerne er gode på. Møbleringsløsninger, belysning og akustikkhensyn er noen av dem.

– En god belysningsplan er viktig. Mange monterer spotter i taket og tenker at det er fint. Men en skal tenke at hver lyskilde skal ha en hensikt. En trenger gjerne godt leselys, sminkelys på badet, er en eldre så trenger en gjerne mer lysstyrke, og på kjøkkenet ønsker en kanskje ekstra godt lys over arbeidsflatene, forteller Ann Helen.

Når det kommer til møblering så har nordmenn en tendens til å gå for en grå hjørnesofa som en helst plasserer godt inntil veggen, et teppe som akkurat dekker salongbordet og bilder med ulike rammer som henger høyt på veggen.

– En gir ikke stua luft om sofaen er trødd oppetter veggen. Teppet skal helst dekke hele sittegruppemøbleringen. Og bildene skal i synshøyde, ikke høyere. Når det kommer til bilder, er det fint å finne «juvelen» i samlingen. Det ene bildet en har mest lyst å vise frem. De andre trenger ikke like mye oppmerksomhet. Så er like rammer et must.

Interiørdesigneren forteller videre at vi oftest innreder etter tv-en. Utsikten er vel det som burde få mest fokus?

– Ofte har folk fantastisk utsikt, men glemmer det. Har en stoler og sofa med ryggen til utsikten så har en gjort noe feil, konstaterer Ann Helen.

Akustikk er et viktig element å ta hensyn til. Hytter har ofte god takhøyde og da trengs det kilder som bryter lyden.

– Gode gardiner med lyddemping, sofaer i ull, planter, tepper med litt høyde – gjerne i ull, og kanskje moseplater på veggen. Det er mange måter å sørge for behagelig akustikk på, nikker interiørdesigneren.

Naturen med inn

For å gi hytta det uttrykket den fortjener – også inne, er det lurt å ta med seg utsikten inn. Spille på de samme fargene som naturen, og sørge for et helhetlig og sømløst uttrykk.

– Jeg opererer etter en «60-,30-,10-prosent-mal». Der 60 prosent for eksempel er beige, 30 grått og de siste 10 prosentene en farge. Og bare så det er sagt; hvitt, grått og sort er ikke farger, sier Ann Helen.

– Tar en inn noe grønt eller konjakkfarga, så tar en både inn naturen og gir hytta litt farge. Fargen en går for kan gå igjen i detaljer i alle rom, som en rød tråd.

Hvordan alt henger sammen, får en altså mulighet til å se før Ann Helen og Moderne Stil går videre i prosessen. Og størrelsen på budsjettet til kunden, står alltid i fokus.    

– Har en et litt begrenset budsjett, så kan en gjerne legge litt mer penger i én spesiell ting. At det blir juvelen i innredningen, så får vi resten til å passe inn. Noe av det en har fra før kan kanskje også brukes. Uansett utgangspunkt, kan sammensetningen bli veldig delikat, avslutter Ann Helen Kvalevaag, interiørdesigner og daglig leder i Moderne Stil.

Bestill vår boligkatalog

Utforsk våre flotte hustyper – bygg selv eller la oss gjøre det.

    Har du allerede tomt?

    Ja, jeg har tomtNei, jeg har ikke tomt

    Jeg har lest og godtar samtykkeerklæringen*

    Samtykkeerklæring