Hopp til innhold

– På tide å hoppe ned fra gjerdet om du planlegger ny bolig

Igjen øker en del priser på proffrelaterte produkt. Alt tyder på at nå er tiden for å realisere boligdrømmen. – Det kan koste dyrt å vente for lenge.

Norges Bank har hevet renten med 0,25 prosentpoeng, strømprisene er fortsatt skyhøye og prisene på proffrelaterte produkt øker fra og med 3. april. Har en mulighet til å investere i ny bolig nå, så bør en agere – og ikke vente på «bedre tider».

Kan bli dyrere
Det er lett å bli forvirret når en ser overskrifter i media som sier at nå går prisen på dette og dette ned, men så blir totalsummen på boligen likevel større og større.
Årsaken er at når en har opplevd prisøkninger på 120 prosent, så slår ikke en redusering på 20 prosent på enkelte produkter utslagsgivende ut. Spesielt ikke når andre priser fortsatt går opp.
– Realiteten er at en må belage seg på priser som de vi ser i dag. En kan ikke sitte og «vente til at tidene blir bedre». Vi vil ikke se 2019-priser igjen, dessverre. Derimot kan og vil nok ting bli dyrere, noe som tilsier at har en mulighet så bør en handle nå, sier avdelingsleder for Bolig og byggfornyelse i Berge Sag, Odd Arne Flatnes.

Tomteutviklingen
En annen ting som kommer til å bli mangelvare fremover er tomter av god størrelse. Prisen på tomt har økt kraftig og det er gjerne her en må skalere ned for å kunne få råd til å realisere boligdrømmen sin.
– Det er nok en grunn til å bygge boligen en ønsker seg i dag, i stedet for å vente. Kanskje sitter en til og med på ei bra tomt – og bare venter på å starte bygginga. Da er en i så fall heldig, sier Flatnes.
Gjengen hos Berge Sag som jobber med bolig og boligfornyelse har det travelt om dagen, noe som selvsagt kan vitne om at flere har innsett prisrealitetene.
– Absolutt. Men samtidig er det greit å minne om at selv om en – som nå, leser at enkelte priser går opp igjen, så er en lite tjent med å «sette seg på gjerdet». Som sagt så har dagens tendenser kommet for å bli, avslutter Odd Arne Flatnes, avdelingsleder i Berge Sag.

Møt boligteamet vårt

Er det noe du lurer på, eller ønsker å slå av en uforpliktende prat om dine planer? Ta kontakt med en av oss.

Bestill vår boligkatalog

Utforsk våre flotte hustyper – bygg selv eller la oss gjøre det.

    Har du allerede tomt?

    Ja, jeg har tomtNei, jeg har ikke tomt

    Jeg har lest og godtar samtykkeerklæringen*

    Samtykkeerklæring